Free Online Recipes
 |  

Sign Up login
 
 

Gestoomd lamsvlees Recipe

   
 

               Recipe Tools

 
No Reviews Yet
Read / Add New Review
Add / Copy to a Cookbook
Printable Format
 

 

 



     Gestoomd lamsvlees

Category   Entrees - Maindishes
Sub Category   None
Servings   8 pers.

Ingredients
8 uien
4 teentjes knoflook
1 bosje verse koriander
4 lamsknietjes (schenkels)
grof zeezout
chilipoeder
komijnpoeder
zwarte peper
 

Instructions
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd in plakken. Bedek een bodem van een stoompan met de helft van de uien en de knoflook. Leg de schenkels op de uien. Ze mogen dicht op elkaar liggen. Bedek met de rest van de uien en de knoflook. Spreid er de koriander over uit. Neem een schone plastic zak zonder bedrukking en leg hem over de koriander. Duw de zijkanten stevig in. Alles moet goed vast zitten. Vul de kookpot met ongeveer 15 cm water. Zet de stoompan op de kookpot. Omwikkel de naad tussen kookpot en stoompan een paar keer met plasticfolie. Doe hetzelfde met de naad tussen stoompan en deksel. Er mag geen stoom ontsnappen. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat 2 tot 3 uur garen. Haal de koriander met een vork weg. Schep de schenkels op een voorverwarmde schaal.
Doe het zout, de komijn, het chilipoeder en de peper in kleine kommetjes. Laat de gasten er wat van op hun bord scheppen en leg uit dat ze het vlees voorzichtig door de kruiden moeten halen.
TIP Geef er gestoomde groenten – wortels, bloemkool, asperges – en ratte-aardappeltjes bij. Smelt een klont goede boter, schep er het schuim af en meng ze met olijfolie van eerste kwaliteit. Lepel dit over de groenten. TIP Je kunt dit recept ook maken met een lamsbout. Stoom hem klaar zoals de schenkels en leg hem dan in een ovenschaal. Bestrijk met gesmolten boter en zet hem onder de hete ovengrill tot de buitenkant mooi krokant is.


Originally Submitted
12/9/2014





0 Out of 5 from 0 reviews

You can add this Gestoomd lamsvlees recipe to your own private DesktopCookbook.

 

MySkiSign.com
 
 

   
   
 

Contact Us | Help | About Us

Copyright Complaints | Advertise with Us | Privacy Policy | Terms of Use

Copyright © 2002 - 2020 DesktopCookbook. All rights reserved.
Site Owned by
Integrated Sales Resources, LLC.